De vereniging

De Paardensportvereniging Best is opgericht op 29 juni 1927. Het is een vereniging van enthousiaste van paarden- en pony-eigenaren. De vereniging bestaat uit een KNHS paardenafdeling verenigd in landelijke rijvereniging 'St.Odulphus' en een pony afdeling 'de Heydonckruitertjes'.

Sinds 2007 is de vereniging in het bezit van een moderne rijhal - 65m x 25m - met buitenterrein. Deze hal is gelegen in het landelijke buitengebied van de gemeente Best. De hal is makkelijk te bereiken en heeft ruime parkeermogelijkheden. Naast een gezellige kantine met buitenterras biedt de vereniging ook de mogelijkheid om lessen te volgen. De rijhal voldoet aan de normen van Stichting Veilig Paardrijden en is gecertificeerd.

Een aantal keren per jaar organiseert de vereniging indoor en outdoor KNHS dressuurwedstrijden voor paarden en pony’s. Deze wedstrijden worden altijd zeer druk bezocht en gekenmerkt door de Brabantse gezelligheid.

De vereniging telt 80 leden. Leden kunnen voor een gering bedrag beschikken over een eigen sleutel. Daarmee hebben zij overdag en ’s avonds - buiten de lestijden - onbeperkt toegang tot de rijhal.

De vereniging staat open voor nieuwe leden. Het lidmaatschap is aantrekkelijk geprijsd.

Hoewel het niet mogelijk is om paarden/pony's te stallen in de accommodatie zijn er stallingsmogelijkheden in de directe omgeving.